vrijdag 7 juni 2013

gelezen mrt-juni

De afgelopen maanden heb ik redelijk wat gelezen. In alphabetische volgorde zijn dat de volgende boeken:Adair, Cherry - The mercenary
Het eerste boek in de T-FLAC serie. Ik heb boek 1-6 en 13-14 van haar. Van deze serie zal ik de komende tijd meer van gaan lezen. Dit was een leuk en snel te lezen boek. De actie was iets te ongeloofwaardig (ze konden redelijk makkelijk ontsnappen), maar ik had een goede klik met zowel held als heldin en dat is erg belangrijk voor mij. Plus ik heb Cherry Adair ontmoet in Berlijn. Ze is een geweldig mens met een sterk gevoel voor humor en een passie voor schrijven.

Arend, Vivian - Black gold
Gekregen van de schrijfster. Het is een vervolg(serie) op haar Granite Lake Wolves serie. Ik moet zeggen dat ik de eerste serie beter vond, maar het is goed genoeg dat ik deel twee al gepre-ordered heb.


   
Banks, Maya - In bed with a highlander, Seduction of a highland lass, Never love a highlander
Een trilogie van boeken over de McCabe familie. Heerlijke boeken, die me doen denken aan Julie Garwood op haar best. Deze mannen in kilts (trews!) hebben alles voor hun geliefde over en samen kunnen ze de wereld aan! Zodra ik het derde boek van de tweede trilogie binnen heb ga ik die lezen.

Bishop, Anne - Written in red
Op aanraden van Aurian heb ik dit boek gelezen. Ik kan niets anders zeggen als "bedankt!". Een geweldig boek, waarin de hele manier waarop er normaliter met shifters wordt omgegaan is omgedraaid. In deze wereld staan the Others aan de top van de voedselketen en in hun gebieden geldt: "Human Law does not apply". Het is niet zozeer een romance, als een spannend, meeslepend, fantasierijk en origineel verhaal. Ik heb het al een paar keer herlezen, zo goed is het.

Ik was al een fan van haar werk en heb na dit boek maar weer de Dark jewels trilogy en The shadow queen en Shalador's lady herlezen om aan mijn 'fix' van haar schrijfstijl en fantasie te komen.

Burrows, Annie - Never trust a rake
Ter voorbereiding van Berlijn heb ik dit boek gelezen. Een klein half-juweeltje van een verhaal over een "rake and a country miss". Zij red hem in het eerste hoofdstuk al van een ongewenst huwelijk en ze hebben een leuke "banter" relatie. Zij heeft een sterk gevoel voor familie en dat trekt hem aan, en dat is gezien zijn achtergrond heel begrijpelijk. Wat glimlach-momenten en een tevreden gevoel aan het eind van het boek. Niet echt voor het herlezen, maar wel een goed tijdverdrijf.

Davidson, Maryjanice - A Royal Pain
Even een boek herlezen, heerlijk naast de drukke opleidingseisen. Daar is MJD erg goed voor.

Laurenston, Shelly - Wolf with benefits
Het nieuwste boek van een van mijn favoriete schrijfsters. Het verhaal van Toni en al haar briljante broers en zusters en de laid-back wolf Ricky Lee Reed. Hij leert haar ontspannen en aan zichzelf denken. Hij leert aan een ander dan zichzelf te denken. Samen vormen ze een leuk paar!
 
McCarthy, Erin - High Stakes
Ook gelezen ter voorbereiding van Berlijn. Een grappig vampierverhaal. Leuke orginele idee├źn (vampieren in Vegas!) en een redelijk verhaal. Heb de twee andere delen ook (digitaal) kom ooit nog wel aan toe om te lezen.

Roberts, Nora - Entranced, Charmed, Enchanted, Captivated
Een herleessessie van boeken die ik ooit in het Nederlands heb gelezen. Geïnspireerd door Aurian, en ik ben blij deze juweeltjes te herontdekken. La Nora was niet voor niets een van mijn eerste liefdes op het romance-lezen vlak.

Singh, Nalini – Tangle of need, Wild invitation, Heart of obsidian
Drie boeken uit de Psy-Changling serie. Twee volledige verhalen en een anthologie.
Nalini is een auto-buy auteur voor mij. Haar Guild-Hunter serie is mijn favoriet, maar deze serie is ook geweldig goed. Naast de juweeltjes als Slave to sensation en Kiss of Snow komt de derde favoriet in de serie Heart of Obsidian. Ik heb lang gewacht op Kaleb's verhaal en ik ben blij dat ik de identiteit van the Ghost goed geraden had. Ik ben gestopt met lezen om dat feit snel even naar Aurian te mailen (nanana ik had gelijk en jij niet! ;-) ) en toen weer snel doorgegaan met lezen. Ik hou wel van "dark heroes".
Tangle of need was een middenmoter. Van de anthology waren twee verhalen al eerder uitgegeven en die heb ik herlezen. De twee andere verhalen waren mooie kleine verhaaltjes. Ik denk dat Grace uit Declaration of Courtship nog een kleine rol speelde in Obsidian <spoiler>als degene die de bom ontmantelde in het station.<spoiler>.1 opmerking: